doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Harry Loco: Woodstock is vijftig jaar later nog even belangrijk

Precies vijftig jaar geleden vierden bijna een half miljoen mensen de vrijheid, liefde en muziek tijdens Woodstock. Het werd een iconisch festival op een weiland in het Amerikaanse Bethel waar alle muzikale grootheden van dat moment samenkwamen. Maar vijftig jaar na dato is het festival nog minstens zo relevant, vindt de Nederlandse zanger Harry Loco. De Groninger reist dan ook naar de Verenigde Staten om het jubileum te vieren en dezelfde boodschap te verkondigen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Onze generatie heeft wat mij betreft wel echt de wereld vernield", zegt de 62-jarige zanger tegen BuzzE. "Daarom is het in mijn ogen ontzettend belangrijk om met elkaar samen te komen en de hoop op een betere wereld te vieren. Dat is wat Woodstock toen deed en het kan hopelijk ook nu weer voor diezelfde verbinding zorgen."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Harry reisde eerder deze maand naar de Verenigde Staten waar hij met verscheidene artiesten in allerlei steden optrad. Het hoogtepunt van deze Woodstock-tournee: een optreden in Bethel op donderdag. Er worden volgens Harry zeker 150.000 bezoekers verwacht tijdens het driedaagse festival op meerdere locaties, maar dat zouden er volgens hem een stuk meer kunnen worden. "Het zou zomaar giga uit de hand kunnen lopen", zegt hij lachend.

Boodschap

De reden dat muziekliefhebbers zich wellicht wederom massaal verzamelen in Bethel zou volgens de zanger kunnen komen door het geannuleerde Woodstock 50-festival. Michael Lang, ook een van de originele organisatoren, had dit jubileumfestival georganiseerd maar dat werd op het laatste moment geannuleerd. "Het werd gebracht alsof Woodstock zelf geannuleerd was, maar dat is niet zo. Het gevoel en de boodschap vind je ook in Bethel deze week."

Speciaal voor het 50-jarig jubileum van het festival schreef Harry ook een nummer: Starchild. Een lied waaruit zijn hoop op een betere wereld klinkt. Ook in Bethel brengt hij het gewapend met gitaar en mondharmonica ten gehore. Net als een hele hoop andere eigen nummers. "Ik hoef geen covers te spelen. Mijn teksten begrijpt het Amerikaanse publiek maar al te goed."

Harry hoopt dan ook dat Woodstock ook na het jubileum niet vergeten wordt en wordt voortgezet. "Het klinkt haast utopisch, maar het zou toch fantastisch zijn als we samenkomen om een verandering in gang te kunnen zetten. Een verandering in de mentaliteit en voor de toekomst. Op Woodstock was het modderig, was er geen eten en drinken maar vierden mensen de vrijheid en hoop op een betere wereld met elkaar. Dat zou ook nu moeten kunnen."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws