Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Vertrouwelinge Epstein woonde in New England'

MANCHESTER-BY-THE-SEA (ANP) - De vertrouwelinge van de omstreden miljardair Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, heeft in een afgelegen villa aan de kust van Massachusetts gewoond. Maxwell, die enkele jaren geleden uit beeld was verdwenen, zou Epstein hebben voorzien van tientallen meisjes die door hem werden misbruikt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Epstein werd zaterdag dood gevonden in zijn cel, waar hij zijn rechtszaak wegens mensenhandel afwachtte. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd.

Maxwell was in 2016 naar de villa circa 30 kilometer ten noordoosten van Boston verhuisd, zeiden buren tegen The Washington Post. Ze woonde er volgens omwonenden met ondernemer en milieuactivist Scott Borgerson. Die weigert iets over zijn privéleven los te laten. Maxwell was volgens Amerikaanse media zelf de oprichter van milieuorganisatie TerraMar Project. Die zette zich in voor de bescherming van de oceanen. De organisatie is inmiddels opgeheven.

Maxwell is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell, die in 1991 tijdens een vakantie overleed. Hij viel overboord van een jacht en verdronk. Plaatselijke media meldden dat de 57-jarige vrouw inmiddels niet meer in Manchester-by-the-Sea woont. Ze zou aan het begin van de afgelopen week in het noorden van Los Angeles zijn gesignaleerd. The New York Post maakte daar een foto van een vrouw die erg op Maxwell lijkt.