Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Vivendi tegen plannen bedrijf Berlusconi'

ROME (ANP) - Het Franse mediaconcern Vivendi keert zich tegen de voorgestelde fusie bij het Italiaanse mediabedrijf Mediaset van oud-premier Silvio Berlusconi. Persbureau Bloomberg meldt dat op basis van ingewijden. Grootaandeelhouder Vivendi zou vinden dat het fusieplan te veel gericht is op het vergroten van de macht van de familie Berlusconi.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Bij de samensmelting van de Italiaanse activiteiten van Mediaset en diens meerderheidsbelang in Spaanse activiteiten zou een nieuw mediabedrijf worden opgezet dat op papier in Nederland wordt gevestigd. Dat zou schaalvoordelen kunnen opleveren om beter te kunnen concurreren met grote videodiensten als Netflix, Amazon en Disney.

De aandeelhouders van Mediaset stemmen op 4 september over het plan. Vivendi heeft circa 29 procent van de aandelen in handen. Maar het is niet duidelijk of Vivendi al die stukken kan gebruiken bij een tegenstem. Een deel van het belang zit in een onafhankelijke trust; zonder die aandelen bedraagt het belang van Vivendi slechts 9,6 procent. Voor het doorzetten van de fusie heeft Mediaset een tweederdemeerderheid nodig. De partijen wilden niet reageren.