doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Tyrone Spong vecht tegen bokslegende Oleksandr Usyk

Hoewel de Surinaams-Nederlandse bokser Tyrone Spong voor velen een onbekende is, timmert hij flink aan de weg. Nu staat hij wellicht voor zijn belangrijkste gevecht tot nu toe tegen bokskampioen Oleksandr Usyk.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Tyrone Spong vecht tegen bokslegende Oleksandr Usyk

Hoewel boksen nog steeds de populairste vechtsport ter wereld is, kijken we in Nederland vooral naar het kickboksen. Waar Rico Verhoeven landelijke bekendheid geniet en voor elke talkshow wordt uitgenodigd, is Tyrone Spong nog een grote onbekende. Onterecht want hij zet bijzondere prestaties neer bij het boksen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Kickboksen

Tyrone Spong begon zijn carrière in het kickboksen en sloeg onder andere Peter Aerts en Remy Bonjasky knock-out. Later stapte over naar het gewone boksen en ook dat is niet onverdienstelijk geweest. In de twaalf partijen die bokste sloeg hij al zijn tegenstanders knock-out.

Oleksandr Usyk

Het neefje van advocaat Gerard Spong staat nu voor zijn grootste partij ooit in het boksen. Hij neemt het op tegen Oleksandr Usyk. De Oekraïner is wereldkampioen geweest bij de vier grote boksbonden WBA, WBC, IBF en WBO in het cruisergewicht, maar gaat tegen Spong zijn eerste profpartij boksen bij de zwaargewichten.

Wereldkampioen

De wedstrijd is dus een groot affiche, waarbij de winnaar waarschijnlijk mag vechten om de wereldtitel. Wereldkampioen is op dit moment de 29-jarige Mexicaan Andy Ruiz die verrassend de Brit Anthony Joshua versloeg die nog nooit een partij had verloren.

Poema

Overigens haalde Spong ook het nieuws buiten de ring om. Hij werd vorige maand aangeklaagd in Florida doordat hij illegaal in het bezit was van een poema. Het dier ontsnapte in januari en moest met een verdovingsgeweer worden neergeschoten.

De wedstrijd tussen Spong en Usyk vindt plaats op 12 oktober in Chicago.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws