Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Australiër betaalt per ongeluk 60.000 euro voor IPA-biertje

Dat de bierprijzen in Engeland aan de hoge kant liggen is al langer duidelijk, maar de Australische Cricket-verslaggever Peter Lalor betaalde per ongeluk maar liefst 55.000 pond (ruim 60.000 euro) voor zijn IPA-biertje.

bier

Het hoge bedrag was te wijten aan een foutje van het superluxe Malmaison Hotel in Manchester. “Toen ik betaalde, had ik mijn bril niet op en er was een probleem met de machine, dus moest ik mijn gegevens twee keer invoeren," zo vertelt de journalist aan de Britse krant The Guardian.

Een dag later werd hij wakker gebeld door zijn vrouw. Ze had de afschrijving gezien en was zich helemaal kapot geschrokken. "Het lijkt erop dat ik het duurste bier in de geschiedenis heb besteld. Hij was lekker, maar niet zo lekker." De manager van het hotel heeft meteen excuses aangeboden aan Lalor en belooft zijn best te doen het geld terug te boeken. 

Bij thuiskomst heeft Lalor in ieder geval een goed verhaal. Hij deelde het dan ook met zijn volgers op Twitter. "Zie je dit bier? Dat is het duurste bier in de geschiedenis. Het is een goed biertje. Ik betaalde er 99,983.64 Australische dollars voor. Serieus!" De originele versie van het IPA-biertje  won een hoop prijzen, waaronder het Supreme Champion Beer of Britain. 

Kritiek op Visa

De barbediende die Lalor hielp, begon na het incident meteen te giechelen en te lachen. Hij vroeg haar dan ook wat er aan de hand was. "Ze weigerde mij precies te vertellen wat er precies aan de hand was, alleen dat er iets wat misgegaan. Ze verzekerde mij het op te lossen. Dat eiste ik ook." 

Wat de sportcommentator nog wel vreemd vond, was dat er ineens zoveel geld kon worden afgeschreven. "Het is echt verbijsterend dat zowel Visa als onze bank een dergelijke transactie zonder enige twijfel door laat gaan.“ Lalor heeft inmiddels een gedeelte van het geld teruggestort gekregen.