Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oranjefans willen koning zo lang mogelijk op balkon houden

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn nog lang niet te zien, maar de eerste Oranjefans verzamelen zich al langs de route die de Glazen Koets aan het begin van de middag aflegt. Om niets te hoeven missen van Prinsjesdag stond Oranjefan Oscar Meijer al om 05.30 uur bij Paleis Noordeinde. "Maar dat is nergens voor nodig", concludeert hij voor de camera van het ANP.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Het blijft echt nog een uur lang stil en dan ben ik de enige." Toch staat Oscar, net als een aantal andere koningshuisfans, elk jaar weer vroeg op om de beste plek te bemachtigen. "Ik heb de rust niet om in bed te blijven liggen. Dan sta ik hier en denk ik: oké, ik heb m'n plek, ik heb m'n hek vast, ik ben er."

Waar Oscar al langs de route staat, is er ook een opvallende afwezige: Johan Vlemmix staat voor het eerst in jaren niet bij het paleis. Hij is op bedevaart in Lourdes, waar hij hoopt op een wonder dat zijn knieën geneest. "Ah, jammer", reageert Oscar op het ontbreken van Johan. "Ik dacht al: waar blijft hij?"

Oscar hoopt op "een blik van de koning en koningin". "Dat is altijd leuk en belangrijk. En Constantijn en Laurentien even begroeten." De Oranjefan heeft een missie. "Als het lukt om met je handen door de spijlen te komen om naar de koning te zwaaien", zegt Oscar over de balkonscène bij Noordeinde. "En proberen de koning langer op het balkon te houden dan hij eigenlijk van plan is. Dat is de uitdaging."