Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mark van Eeuwen presenteert nieuwe film in Vlissingen

Producenten Mark van Eeuwen en Alain de Levita geven woensdag op het festival Film by the Sea in Vlissingen een speciale presentatie van hun nieuwe film Slag om de Schelde. Zij doen dit omdat het exact 75 jaar geleden is dat operatie Market Garden begon. De Slag om de Schelde, een van de belangrijkste militaire operaties uit de Tweede Wereldoorlog, kwam hieruit voort.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De epische film wordt de komende maanden grotendeels in Zeeland op locatie gedraaid. De opnames vinden plaats in Vlissingen, Middelburg, Schouwen-Duiveland en op de Schelde. De film moet volgend jaar, 75 jaar na de bevrijding, in de bioscopen te zien zijn. Het budget is vrijwel rond en bedraagt 14 miljoen euro.

De film wordt gedraaid door Matthijs van Heijningen jr., die eerder in Hollywood talloze bekroonde commercials en de horrorfilm The Thing maakte. Het epos volgt drie jongeren tijdens de Slag om de Schelde, die in oktober en november 1944 plaatsvond. De stad Antwerpen was bevrijd, maar het gebied van de Scheldemonding nog niet. In de bloedige strijd kruisen de wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws verzetsmeisje elkaar.

Het is de eerste keer dat Van Eeuwen en De Levita naar buiten treden met het ambitieuze project.