Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

BN'ers geschokt door liquidatie op advocaat

Bekend Nederland is geschrokken van de liquidatie van advocaat Derk Wiersum woensdagochtend in Amsterdam. Op sociale media reageren diverse BN'ers met afschuw op het nieuws.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Gewoon een advocaat op klaarlichte dag doodschieten. Toevallig ook nog iemand die ik ken uit Groningen", twittert cabaretier Jochem Myjer. "Maar dat heeft er niets mee te maken. Stelletje klootzakken. Stomme idioten. Keihard aanpakken."

Presentatrice Hélène Hendriks spreekt van "een ongelooflijk dieptepunt". "Rust zacht", schrijft ze. RTL Boulevard-presentator Luuk Ikink noemt het "afschuwelijk nieuws" en Makkelijk scoren-presentator Jonathan van het Reve zegt: "Dit is echt verschrikkelijk." Qmusic-dj Domien Verschuuren houdt het kort: "Holy fuck". Misdaadverslaggever Peter R. de Vries twittert: "OMG...!!!"

Liquidatieproces

De Vries' collega John van den Heuvel zei op Radio 538 dat de liquidatie hem echt aangrijpt "dat nu ook een volstrekt onschuldige advocaat wordt afgeknald". "Het is bizar. Waar stopt dit? Hoe ver gaat dit?", vraagt hij zich af.

Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi. De liquidatie vond plaats in het Amsterdamse stadsdeel Buitenveldert. Eerder werd ook al de broer van de kroongetuige geliquideerd.