Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wall Street lager richting rentebesluit Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met minnen aan de nieuwe handelsdag begonnen. De focus van beleggers op Wall Street ligt op het rentebesluit van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve. De Fed gaat waarschijnlijk de rente verder verlagen. Koeriersbedrijf FedEx en softwareconcern Adobe kwamen met resultaten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,2 procent lager op 27.048 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2997 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,3 procent in tot 8163 punten.

De Fed maakt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) zijn rentebesluit bekend, gevolgd door een toelichting van voorzitter Jerome Powell. In juli verlaagde de centrale bank voor het eerst in meer dan tien jaar de rente. De woorden van Powell zullen nauwlettend bestudeerd worden voor aanwijzingen over het toekomstige beleid van de Fed.

FedEx

FedEx ging kort na opening ruim 12 procent onderuit, na een winstwaarschuwing voor het gehele boekjaar. De pakketbezorger wijst daarbij vooral op de negatieve effecten van de wereldwijde handelsspanningen. Branchegenoot UPS (min 2,9 procent) ging mee naar beneden door het winstalarm van FedEx.

Adobe werd 3,3 procent lager gezet. Het softwarebedrijf boekte afgelopen kwartaal een recordomzet, maar de verwachtingen voor de lopende periode vielen wat tegen. Ook levensmiddelenconcern General Mills, bekend van Cheerios, Bugles en Häagen-Dazs, publiceerde cijfers, en verloor 1,3 procent.

E-Sigaretten

Daarnaast reageerden tabaksproducenten op het nieuws dat India elektronische sigaretten gaat verbieden. De stap van India dwarsboomt de uitbreidingsplannen op het gebied van e-sigaretten van Philip Morris International (min 0,3 procent) en Altria (min 0,4 procent) in het land. Overigens zijn die bedrijven in gesprek over een fusie.

Op macro-economisch gebied werd gemeld dat de woningbouw in de Verenigde Staten in augustus is aangetrokken tot het hoogste niveau sinds 2007.