Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Masseur die Kevin Spacey had aangeklaagd opeens overleden

Een masseur die acteur Kevin Spacey had aangeklaagd voor seksueel misbruik, is plotseling overleden. Dat blijkt volgens Variety uit papieren van de rechtbank. Het is niet duidelijk hoe de man is gestorven.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het vermeende slachtoffer, dat de rechtszaak anoniem aanspande, meldde in september 2018 dat Spacey hem tijdens een massage twee jaar eerder tot twee keer toe had gedwongen zijn geslachtsdeel vast te pakken. Het incident vond plaats in Mailbu. De tweevoudig Oscarwinnaar tekende protest aan tegen het feit dat de aanklacht anoniem werd ingediend. Maar in mei bepaalde een rechter deze klacht van Spacey ongegrond.

Het is niet duidelijk wat er met de rechtszaak gaat gebeuren. De advocaat van de masseur was woensdag niet meteen voor commentaar bereikbaar.

Geseponeerd

Een andere rechtszaak tegen Spacey werd half juli geseponeerd. De Amerikaanse acteur, de voormalige ster in de serie House of Cards, werd ervan beschuldigd in 2016 een indertijd 18-jarige jongen te hebben aangerand in een bar na hem verscheidene alcoholische drankjes te hebben gegeven.

De griffie in Nantucket heeft in een schriftelijke verklaring gemeld dat de zaak niet doorgaat vanwege het "niet beschikbaar zijn van de klager als getuige", melden Amerikaanse media.

Zwijgrecht

Het vermeende slachtoffer van Spacey’s misbruik beriep zich tijdens de zitting op maandag op zijn zwijgrecht. Advocaten van Spacey vroegen de rechter vervolgens om de zaak te laten vallen, omdat deze nu volgens hen afgezwakt is omdat het slachtoffer niet wilde getuigen.

De zaak van de masseur is de enige nog lopende rechtszaak tegen Spacey. Meerdere mannen meldden in diverse media seksueel onheus te zijn bejegend door de ster, maar konden hun claims niet staven met bewijs of wilden niet in openbaarheid treden met hun grieven.