Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geen reisdocumenten voor spelers Palestina Cup

TEL AVIV (ANP/DPA) - Israël heeft opnieuw toestemming geweigerd aan een deel van de spelers en staf van Khadamat Rafah om naar de Westelijke Jordaanoever te reizen voor de finale van de Palestina Cup. Dat heeft bestuurslid Hosaifa Lafi van de club uit Gaza donderdag bekendgemaakt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Slechts vijf spelers en zes leden van het begeleidingsteam hebben groen licht gekregen om naar Nablus op de Westbank te reizen, aan 24 leden is die toestemming volgens Lafi geweigerd.

Jaarlijks spelen de twee beste clubs uit Gaza en de Westelijke Jordaanoever om de Palestina Cup. Het eerste duel tussen Khadamat Rafah en Markez Balata werd eind juni nog wel gespeeld (1-1) in Gaza, maar de return is al drie keer uitgesteld. Het duel is voorzien op woensdag 24 september in Nablus.

De Israëlische organisatie Cogat, die gaat over de reisdocumenten in de Palestijnse gebieden, verwijst naar de geheime dienst Shin Bet. Die geeft geen commentaar. De mensenrechtenorganisatie Gischa heeft een klacht ingediend bij de rechtbank in Jeruzalem. De Palestijnse voetbalbond heeft de hulp van de FIFA ingeroepen.