Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

YouTubers Govert Sweep en Ties Granzier op vrije voeten

Govert Sweep en Ties Granzier zijn weer op vrije voeten. De YouTubers, die vorige week werden opgepakt op het verboden Amerikaanse overheidsterrein Area 51, zijn vooral opgelucht.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Heel fijn om op vrije voeten te staan en naar Nederland te kunnen. Er is niemand meer bij ons, we hebben lekker ons kloffie bij ons en kunnen weer naar Nederland", zei Govert in De Coen en Sander Show op Radio 538. "Het is natuurlijk vervelend voor thuis en zo. Gelukkig dat we niet langer de cel in moesten."

Govert vond het heftig om in de cel te zitten. "Kijk, wij zijn nog nooit in de gevangenis terechtgekomen. Het is natuurlijk geen Nederlandse cel. Het is een klein celletje waar schimmels hangen en waar het naar urine ruikt. Heel gek om mee te maken." Douchen gebeurde gelukkig privé, aldus Sweep.

Spijt

De 21-jarige YouTuber heeft spijt dat hij van tevoren niet beter onderzoek heeft gedaan, maar is ook blij met de extra aandacht voor zijn kanaal. "Het is een feit dat de cijfers omhooggaan. Als videomaker hoop je dat je video’s goed bekeken worden."

Sweep en Granzier werden maandag door de rechtbank in Las Vegas veroordeeld tot een geldboete van in totaal zo'n 4500 dollar. "In de media wordt verteld dat we op het terrein van Area 51 waren, maar we zijn niet op dat terrein geweest", verduidelijkt Govert nog.