Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

PSV start groepsfase met zege op Sporting

EINDHOVEN (ANP) - PSV is de groepsfase van de Europa League goed begonnen. De Eindhovenaren versloegen in eigen stadion Sporting Portugal, vooraf gezien als sterkste opponent in groep D. Het werd 3-2. PSV deed daarmee ook vertrouwen op voor de topper in de eredivisie van zondag tegen koploper Ajax.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Mark van Bommel had na de zege van 5-0 op Vitesse geen redenen zijn elftal aan te passen. Bovendien kon de trainer van PSV nog niet beschikken over Érick Gutiérrez. De Mexicaanse middenvelder is nog niet hersteld van een breukje in zijn rechterhand. Mogelijk dat Gutiérrez tegen Ajax wel weer van de partij is.

Jorrit Hendrix verving Gutiérrez en bracht tegen Sporting kort voor rust onbedoeld de spanning terug in de wedstrijd. De kleine middenvelder maakte in het zestienmetergebied een overtreding op spits Yannick Bolasie. Aanvoerder Bruno Fernandes benutte de strafschop en verkleinde de achterstand van zijn elftal tot 2-1.

Malen scoort opnieuw

Tot dat moment was er weinig aan de hand voor PSV, dat af leek te stevenen op een eenvoudige overwinning. Na een slordige beginfase van beide elftallen, sloeg de thuisclub bij de eerste kans direct toe. PSV is in de omschakeling, met de rappe voorhoedespelers, levensgevaarlijk. Mohamed Ihattaren stuurde, van ver op eigen helft, Donyell Malen de diepte in. De spits liet opnieuw zien aan een kleine kans genoeg te hebben. Malen kapte naar binnen en schoot de bal via een verdediger van Sporting via de binnenkant van de paal in het doel: 1-0.

Malen, die zaterdag in de eredivisie tegen Vitesse al vijf keer scoorde, had dit keer het grootste deel van de wedstrijd Mohamed Ihattaren kort achter zich spelen. Steven Bergwijn gaf deze week bij Van Bommel aan zich niet echt lekker op die positie te voelen en wilde graag weer als buitenspeler voetballen.

Ihattaren belangrijk

Ihattaren speelde een belangrijke rol. Naast de 1-0 stond hij in de 25e minuut ook aan de basis van de tweede treffer door de bal goed mee te geven aan Bruma. Verdediger Sebastián Coates gleed de bal, net voor Malen, in het doel.

Na de benutte strafschop van Sporting bracht PSV de marge kort na rust weer op twee doelpunten. Timo Baumgartl scoorde uit een hoekschop van Ihattaren: 3-1. PSV viel daarna terug en invaller Pedro Mendes bracht in de 82e minuut met een fraai schot uit de draai de spanning terug: 3-2. PSV hield vervolgens stand.