Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Leiden International Filmfestival breidt verder uit

Het Leiden International Filmfestival (LIFF) blijft doorgroeien. Het evenement dat in 2005 begon als een studentenfestival en voor de achtste editie werd uitgebouwd van zes naar tien dagen, maakt nu weer stap. Er komt een elfde dag bij, maakte het festival op de website bekend.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De veertiende editie vindt plaats van 31 oktober tot en met 10 november. Het festival opent op 31 oktober met de film Jojo Rabbit. Dat maakte de organisatie maandag bekend. De film van regisseur Taika Waititi beleeft daarmee zijn Nederlandse première.

Jojo Rabbit speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over het eenzame Duitse jongetje Jojo (Roman Griffin Davis) dat wordt opgevoed door zijn alleenstaande moeder, gespeeld door Scarlett Johansson. Jojo ontdekt dat zijn moeder een Joods meisje op zolder verbergt en moet daar, met zijn denkbeeldige en idiote vriend Adolf Hitler (Taika Waititi zelf) aan zijn zijde, mee zien leren om te gaan.

Op het Toronto International Film Festival won de film van regisseur Waititi, die eerder ook onder meer Thor: Ragnarok regisseerde, de publieksprijs.