Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Anita Witzier staat er voortaan alleen voor in De Reünie

Anita Witzier wordt in het nieuwe seizoen van De Reünie niet langer bijgestaan door Jan Kooijman en Ajouad El Miloud. KRO-NCRV kies voor een nieuwe opzet van het programma, dat vanaf 23 oktober terug op tv is.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Er is gekozen voor een andere insteek", licht een woordvoerder van KRO-NCRV toe. "Ze gaan terug naar de oude school, naar de oude omgeving. De verhalen worden in de klas verteld, er zijn geen reportages meer nodig."

Jan, Ajouad en Anita namen de presentatie van De Reünie in het najaar van 2017 over van Patrick Lodiers. Het programma ging ook toen op de schop; Anita nam de centrale presentatie voor haar rekening, terwijl Jan en Ajouad op pad gingen om reportages te maken. Het programma verhuisde van de zondag naar de donderdag, maar kreeg te maken met teruglopende kijkcijfers. De nieuwe reeks wordt op woensdag uitgezonden op NPO 1.

Hoewel ze er voortaan alleen voor staat, heeft Anita zin in het nieuwe seizoen. "De middelbareschooltijd is een intense en vormende tijd. Vriendschappen die ontstaan, ontdekken wie je zelf bent, een eerste verliefdheid, een blik op ‘later’… Heel leuk en bijzonder om in deze nieuwe reeks ook echt terug te gaan naar de omgeving en de school van toen en om die tijd van vroeger ook letterlijk te kunnen ruiken, zien en horen."