Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Team Europa leidt na eerste dag Laver Cup

GENÈVE (ANP) - Team Europa gaat na de eerste dag van de Laver Cup met 3-1 aan de leiding. Op de vrijdag kwamen publieksfavorieten en uithangborden Roger Federer en Rafael Nadal nog niet in actie in het enkelspel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Federer nam samen met Alexander Zverev wel het dubbelspel voor zijn rekening. Met 6-3 7-5 waren Federer en Zverev te sterk voor de Amerikaan Jack Sock en Denis Shapovalov uit Canada. In de tweede set gaven Federer en Zverev nog een break voorsprong prijs. Bij 6-5 maakte Europa het op de service van Federer af, tot groot genoegen van captain Björn Borg.

Sock had Team Wereld, geleid door John McEnroe, eerder het eerste punt bezorgd door Fabio Fognini met 6-1 7-6 (3) te verslaan. De andere twee enkelspelen werden gewonnen door Europeanen Dominic Thiem en Stefanos Tsitsipas.

Zaterdag staan er wederom drie enkelpartijen en één dubbelwedstrijd op het programma. Iedere zege levert dan twee punten op en zondag zelfs drie. Het land dat als eerste dertien punten heeft verzameld, wint de Laver Cup. De afgelopen twee edities werden door Europa gewonnen.