Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ook Emmy voor laatste seizoen Game Of Thrones

LOS ANGELES (ANP) - Het laatste seizoen van Game Of Thrones is weer bekroond met een Emmy. De serie ging er zondagavond in Los Angeles vandoor met de award voor beste dramaserie, een van de meest prominente prijzen van de prestigieuze Emmy's. Ook kreeg acteur Peter Dinklage de Emmy voor de beste bijrol.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Makers van de serie David Benioff en D.B. Weiss bedankten in hun speech "de hardstwerkende crews ter wereld" voor het maken van de show. Ze grapten daarbij dat het een wonder is dat de crewleden van de fantasyserie überhaupt nog leven. Ook bedankten ze de cast van de serie, die dit voorjaar na acht seizoenen stopte. De acteurs maakten volgens de makers "alles wat we schreven beter."

Een grote groep castleden verzamelde zich na de overwinning op het podium van de awardshow in Los Angeles. Een flink aantal van hen was zondag of de week ervoor bij de Creative Arts Emmy Awards genomineerd voor een prijs. Onder hen Carice van Houten, die afgelopen week naast de Emmy voor beste gastrol in een dramaserie greep.

Game Of Thrones won een week eerder ook al tien Emmy's. Het ging toen om kleinere prijzen.