Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Loopgravenoorlog' tegen campers en caravans

SWAFFHAM BULBECK (ANP) - Bewoners van een pittoresk Engels gehucht in de buurt van Cambridge, Swaffham Bulbeck, hebben loopgraven gegraven in hun strijd tegen campers en caravans. Dit nadat het groene kort gemaaide gras van het gehucht sinds augustus werd overweldigd door groepen mensen die Swaffham Bulbeck met campers of caravans binnenvallen, meldde The Daily Mail.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De krant toont foto's van ondiepe loopgraven en van enorme boomstammen die als hindernis voor de onwelkome gasten zijn neergelegd. De idyllische rust van Swaffham Bulbeck werd sinds 7 september verstoord door de komst van een groep mensen die zich met onder meer zeven caravans op het gras vestigden. Twee weken later volgden er nog negen caravans of campers. De lokale autoriteiten hebben ze inmiddels weten weg te sturen, maar ze zijn bang dat andere campers komen.

De drastische maatregelen zijn met instemming van de bewoners genomen, zegt gemeenteraadslid Mathew Shuter. De lelijkheid van de loopgraven wordt voor lief genomen in de strijd tegen nomaden. En het gehucht kan weer een vreedzaam aanzien krijgen als er straks veldbloemen op de verdedigingslinies groeien, voorzien bewoners.