Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Kuyt, Koeman en Bergkamp doen bod op Engelse voetbalclub’

De Engelse voetbalclub Wycombe Wanderers komt mogelijk in Nederlandse handen. Dirk Kuyt, Dennis Bergkamp, Ronald Koeman, Henrik Larsson en zaakwaarnemer Rob Jansen willen de club kopen.

‘Kuyt, Koeman en Bergkamp doen bod op Engelse voetbalclub’

Dirk Kuyt

Dat meldt de Engelse krant The Athletic. Het is geen nieuws dat Dirk Kuyt en Rob Jansen een club willen kopen. In het programma Jaïr in Goed Gezelschap liet de zaakwaarnemer al weten dat hij met een aantal spelers waarvan hij de zaken behartigde een club wil overnemen. Die oud-voetballers blijken volgens de krant dus naast Kuyt ook Dennis Bergkamp, Ronald Koeman en Henrik Larsson.

Wycombe Wanderers

Volgens de laatste berichtgeving gaat het om de Engelse club Wycombe Wanderers. Die vereniging is nu nog in handen van 800 supporters die de club in 2012 hebben overgenomen. Om het team naar een hoger niveau te brengen willen ze de club nu van de hand doen. Naast de Nederlanders (en Zweed) zou ook de Amerikaanse investeerder Rob Couhig interesse hebben in een overname.

League One

De Wycombe Wanderers speelt in League One, het derde niveau van Engeland. Daar doet de club het niet onverdienstelijk, want het staat op dit moment tweede. Die plaats geeft recht op rechtstreekse promotie naar The Championship, het niveau onder de Premier League.

Ryan Gigs

Dat oud-voetballers een voetbalclub overkopen is overigens niets nieuws. In 2014 kochten Manchester United-legendes Ryan Gigs, Paul Scholes, Nicky Butt, David Beckham, Phil Neville en Gary Neville samen met de Singapoerese zakenman Peter Lim voetbalclub Salford City FC. De ploeg is inmiddels twee keer gepromoveerd en speelt nu in League Two.

In 2018 kocht Barcelona-speler Gerard Piqué samen met bevriende investeerders voetbalploeg Andorra uit het gelijknamige staatje. De ploeg is na de overname van het vijfde naar het derde niveau in Spanje gegaan.