Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen haalt uit naar Pauline Krikke en Femke Halsema

Johan Derksen heeft over iedereen wel een mening. Dit keer moet inmiddels oud-burgemeester van Den Haag Pauline Krikke het ongelden.

Johan Derksen haalt uit naar Pauline Krikke en Femke Halsema

Johan Derksen

In het tv-programma Veronica Inside maakt Johan Derksen gehakt van Pauline Krikke. Ze laakt daarbij de aanstelling van de burgemeester, die volgens Derksen alleen maar het baantje kreeg omdat ze een vrouw was. “In Arnhem was het een ramp. Ze werd daar uitgekotst. De hele gemeenteraad was opgelucht dat ze was opgesodemieterd. Toen heeft ze het Scheepvaartmuseum in Amsterdam op poten gezet. Nou, daar waren ze ook blij dat ze ging wieberen.”

Femke Halsema

Hetzelfde geldt volgens hem voor Femke Halsema. Derksen: “Kijk, Amsterdam heeft een burgemeester (Femke Halsema, red.), maar buiten een paar Groenlinksers wilde geen Amsterdammer deze burgemeester. Pauline Krikke moest dan ook weer een vrouw zijn.” Derksen voegt eraan toe dat de Haagse wijk naast het nieuwjaarsvuur zelfs had kunnen afbranden.

@backlink(327915)

Kwaliteit

Derksen ziet liever dat topfunctie verdeeld worden op basis van kwaliteit in plaats dat er naar geslacht wordt gekeken. “Of dat nou een vent of een vrouw is: het zal me een worst zijn,” zegt de analyticus.