Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Klimaatactivisten plakken zichzelf vast aan ABN Amro-gebouw

De klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben weer van zich laten horen. Dit keer lijmen ze zichzelf vast aan het gebouw van ABN Amro in Amsterdam.

Klimaatactivisten plakken zichzelf vast aan ABN Amro-gebouw

ABN Amro

Het gaat om zeven demonstranten, meldt AT5. Zij hebben zichzelf vastgelijmd aan de muur en de hoofdingang van het gebouw. Helaas zijn ze niet zo slim geweest om ook andere ingangen te blokkeren. Via een andere entree kan het personeel nog steeds in en uit waardoor het dus lijkt dat ze gefaald hebben.

Vertrekken

De politie heeft de activisten inmiddels verzocht om te vertrekken. Doen ze dat niet, dan worden ze gearresteerd. Wel mogen ze hun actie voortzetten op het Museumplein. De groep geeft daar geen gehoor aan. Zo roept de organisatie op om mensen naar station Bijlmer Arena te laten komen.

Bewaking

Op andere plaatsen in Amsterdam heeft de politie al extra mensen ingezet. Zo staan er bijvoorbeeld voor het Shellgebouw meerdere agenten. Daar zijn echter nog geen demonstranten gespot. Eerder liet een woordvoerder van de organisatie al weten dat de groep vandaag nieuw acties zou houden. Daarnaast bivakkeren leden op dit moment in het Vondelpark (foto). Gisteren protesteerde de groep nog op de Stadhouderskade.