doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Klanten illegale prostituees aangepakt

DEN HAAG (ANP) - Het bezoeken van illegale prostituees wordt strafbaar. In de strijd tegen uitbuiting en mensenhandel moeten sekswerkers een vergunning aanvragen en minimaal 21 jaar zijn. Ook exploitanten van seksbedrijven zullen het voortaan met de juiste papieren moeten doen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Pooiers kunnen het helemaal schudden. Het wordt strafbaar om puur voor het geld te helpen bij illegale prostitutie, blijkt uit een reeks maatregelen van het kabinet om de seksbranche meer aan regels te binden. Een deel van de stappen was vorige week al naar buiten gekomen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het kabinet wil de positie verbeteren van prostituees en andere sekswerkers, zoals pornoacteurs en strippers, zodat zij minder kwetsbaar zijn. Mensen die in de seksbranche werken, moeten dat veilig kunnen doen, luidt de opvatting. Misstanden als dwang en uitbuiting moeten worden bestreden.

ChristenUnie, PvdA, SP en CDA hebben zelf ook een voorstel om klanten van sekswerkers strafbaar te stellen als zij 'redelijkerwijs kunnen vermoeden' dat de prostituee gedwongen te werk is gesteld. Die geplande wet ligt nu in de Eerste Kamer.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws