doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Cel voor bedreiging burgemeesters en ambtenaar

LEEUWARDEN (ANP) - Een man die de burgemeester van Dantumadiel en zijn voorganger en een gemeenteambtenaar heeft bedreigd, is veroordeeld tot 201 dagen celstraf waarvan 90 dagen voorwaardelijk. De gemeenteambtenaar achtervolgde hij in het gemeentehuis tot aan het toilet waar zij zich opsloot. Daar bonsde hij op de deur en bedreigde hij haar. De andere twee bedreigde hij tijdens een gesprek met een medewerkster van het Veiligheidshuis Friesland. Hij werd vrijgesproken van bedreiging van vier anderen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De verdachte was sinds 2014 verwikkeld in een vechtscheiding met zijn ex-partner. Daardoor ziet hij zijn kinderen sinds 2015 amper meer. Hij geeft daarvan meerdere instanties en medewerkers de schuld.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De rechtbank in Leeuwarden bepaalde ook dat hij drie jaar geen contact mag zoeken met de drie slachtoffers en ook niet met de raadsvrouw van zijn ex-partner en een medewerker van de kinderbescherming. Een voorwaarde van de proeftijd van drie jaar is ook dat hij meewerkt aan een psychologische behandeling en schuldhulpverlening.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws