Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video vader familie Ruinerwold opgedoken

Er komt steeds meer nieuws naar buiten over de bizarre situatie van het gezin in Ruinerwold. Zo kondigde vader Gerrit Jan van D. in 2006 'het laatste oordeel' aan.

Video vader familie Ruinerwold opgedoken

Video

Dat blijkt uit een video die in handen is van De Telegraaf. Daarin is te zien hoe Van D. met baard oreert in het Engels over zijn idealen en ondertussen een pijpje rookt. Het gaat volgens de krant over God, geld, geluk, gerechtigheid en ziekte. Hij wil ook graag een boek of videoserie maken over god. Opvallend is dat hij in de video zegt dat het niet nodig is om als een kluizenaar te leven. Dat terwijl hij dat in Ruinerwold wel deed.

Jan van D.

Ook heeft de man het over familie: “Wat als je je ouders pijn bezorgt, misschien ook je broers en zussen. Als ze zich slecht voelen over iets wat jij van ze hebt afgenomen. Is dat geluk? Voel je je dan gelukkig?” Dat zijn opvallende uitspraken, aangezien de man toen al tijden niet meer sprak met zijn familie.

Geloof

Naast familie heeft Van D. het ook over geloof. Zo heeft hij het over de strijd tussen god en slechte geesten: “De oorlog is nog niet geheel voorbij, maar God heeft de overwinning en het laatste oordeel in de geestenwereld al aangekondigd. De meeste geesten zijn nu verslagen.”

De video is opgenomen voordat het gezin naar de Drentse boerderij verhuisde. Ten tijden van het filmpje had Van D. een winkel in Zwartsluis voor houten meubelen en speelgoed.