doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politie geeft foto's bloedprik-bende vrij

Het zijn misschien wel de meest laffe overvallers van dit jaar. De mensen die bejaarden beroven door zich als bloedprikkers voor te doen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Politie geeft foto's bloedprik-bende vrij

De bende heeft al toegeslagen in Utrecht en Eindhoven. In de laatstgenoemde stad is een negentigjarige bejaarde man voor 4.000 euro bestolen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Babbeltruc

Tijdens de berovingen doen de daders zich voor als bloedprikkers. Dit doen ze ook daadwerkelijk, maar tegelijkertijd bestelen ze het slachtoffer. Dat doen ze op een geraffineerde manier. Ze melden het slachtoffer dat de bloedwaarde niet goed is waardoor diegene een pil moet slikken. Deze is alleen te krijgen als ze voor 1 euro pinnen. Via het pinapparaat worden de pasgegevens opgeslagen die de daders later misbruiken. Later pinnen daders op verschillende plaatsen en maken flinke sommen geld buit.

Heel Nederland

De daders lijken niet alleen toe te slaan op een plaats. De truc is toegepast in Eindhoven, Utrecht en Delft. De groep zou in verschillende samenstellingen opereren. De twee daders uit Eindhoven zijn al door de politie in beeld gebracht. Die zie je hieronder:

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws