Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Heracles wint in Almelo ook van PEC Zwolle

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo heeft voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd in winst omgezet. De Tukkers versloegen op het eigen kunstgrasveld provinciegenoot PEC Zwolle met royale cijfers 4-0. Voor de verliezende trainer John Stegeman deed de zware nederlaag extra pijn. Hij was tussen 2014 en 2018 de coach van Heracles.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Lennart Czyborra opende na ruim een kwartier de score voor de thuisploeg met een rake uithaal. Namens PEC Zwolle lonkte Mustafa Saymak naar de gelijkmaker. Zijn schot eindigde op de lat.

In de slotfase van de eerste helft was Cyriel Dessers twee keer dicht bij 2-0. De Belgische spits faalde echter in de afwerking. Ook ploeggenoot Mauro Júnior verzuimde de marge voor de rust te verdubbelen.

Na de pauze liet Kenneth Paal (PEC) twee schietkansen onbenut. Aan de andere kant waren Dessers en Orestis Kiomourtzoglou gevaarlijk. In de slotfase bouwden Silvester van der Water, Mauro Júnior en Joey Konings de score alsnog verder uit. PEC Zwolle was na Willem II (4-1) en FC Emmen (2-0) de derde ploeg op rij die door Heracles in Almelo werd ingerekend.