Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

VolkerWessels steelt show op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - VolkerWessels was dinsdag de grote winnaar op de beurs in Amsterdam. Grootaandeelhouder Reggeborgh wil het bouwbedrijf helemaal in handen krijgen en dat deed de koers van het aandeel flink opveren. Beleggers kregen daarnaast weer een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,3 procent lager op 581,82 punten. De MidKap leverde 0,2 procent in tot 874,55 punten. Parijs won 0,2 procent, Frankfurt was vrijwel vlak en Londen daalde 0,3 procent.

VolkerWessels kreeg er bij de kleinere fondsen 18,6 procent aan beurswaarde bij, tot 21,00 euro. Reggeborgh doet een bod van 21,75 euro per aandeel, inclusief het interim-dividend. Het investeringsfonds van de familie Wessels heeft al 63,6 procent van de aandelen in handen. Als Reggeborgh slaagt zal VolkerWessels vermoedelijk weer van de beurs verdwijnen. De onderhandelingen zijn evenwel nog in een beginstadium. Volgens analisten van Kepler Cheuvreux zou het bod van Reggeborgh aan de lage kant zijn.