Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Droomhuis Gezocht is hard werken voor Carrie ten Napel

Droomhuis gezocht is al bijna tien jaar een kijkcijfertopper bij Omroep Max. Wegdromen bij mooie stulpjes in verre en meestal warme oorden. Lange tijd was het programma het domein van alleen Sybrand Niessen, maar sinds het vorige seizoen is Carrie ten Napel co-presentatrice. Daarmee is het programma ook een reisprogramma, vindt het vaste Max-gezicht.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Ik laat de omgeving zien en doe voor de regio typische activiteiten." Zo is ze dit seizoen te zien op de lange latten. "Bij de aflevering over de Noorse regio Telemark, heb ik geprobeerd te telemarken. Dat viel niet mee…"

Belangrijkste doel van Ten Napel is mensen enthousiast maken. "Je activeert mensen ernaartoe op vakantie te gaan." Dus zien we Carrie over een markt struinen, een serenade ontvangen in het Griekse Zakynthos, golfen in Schotland op een huis-, tuin- en keukenbaantje en jodelen in een dirndl in het Oostenrijkse Klagenfurt.

Slowtelevisie

Voor de televisiemaakster is de populariteit van Droomhuis Gezocht eenvoudig te verklaren. "Het is heerlijk voorspelbaar. Sybrand gaat met het stel drie huizen af, dan lopen ze met Sybrand door de kamers van het huis en op het eind moet het stel de prijs schatten. Thuis op de bank ga je natuurlijk proberen te raden voor welke van de drie huizen ze gaan. Echt slowtelevisie."

Elk jaar krijgt de redactie van Droomhuis Gezocht veel aanmeldingen. Die worden door de redactie goed gescreend. "Een gratis vakantie via een programma? Nee hoor de kandidaten zijn echt van plan een huis te kopen. 40 procent van de deelnemers koopt ook echt een huis. Soms niet per se een huis uit de uitzending, maar dan wel een huis via de makelaar die ons heeft geholpen." Juist omdat veel kijkers nieuwsgierig zijn naar de afloop van de zoektocht heeft Max besloten de laatste aflevering te wijden aan een terugblik.

De plaatjes zijn soms jaloersmakend mooi. Maar het is vooral hard werken voor Ten Napel en Niessen. "Sybrand heeft twee dagen om de opnames te doen, en ik ook. Zeker in combinatie met onze andere programma’s is het soms best druk."

Droomhuis Gezocht, maandag 21.15 uur NPO 1.