Advocaat start bij Feyenoord met winst

VENLO (ANP) - Feyenoord heeft de eerste wedstrijd onder trainer Dick Advocaat in winst omgezet. De Rotterdammers versloegen VVV op het kunstgras in Venlo met 3-0. Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis scoorden in de eerste 33 minuten en in de blessuretijd benutte Berghuis ook nog een strafschop.

Advocaat werd woensdag aangesteld als opvolger van Jaap Stam, die een dag na de kansloze nederlaag bij Ajax (4-0) opstapte. De 72-jarige Hagenaar wees Berghuis tot nieuwe aanvoerder aan en zette de uit beeld geraakte verdediger Jan-Arie van der Heijden weer in de basis. Feyenoord klom dankzij de vierde zege van het seizoen naar de tiende plaats in de eredivisie.

VVV, dat met negen punten op de voorlaatste plek staat, moest de laatste 20 minuten met tien man uitspelen na twee gele kaarten voor verdediger Chris Kum.