Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Kroongetuige Nabil B. verzweeg liquidatie’

Kroongetuige Nabil B. zou vanuit de gevangenis een liquidatie hebben proberen te plannen, meent Mohammed Razzouki. Hij is een van de verdachten in het Marengo-proces.

‘Kroongetuige Nabil B. verzweeg liquidatie’

Nabil B.

Nabil B. is kroongetuige tijdens het proces Marengo dat gericht is op de Mocro-Maffia. In diezelfde zaak is Mohamed Razzouki een van de verdachten. Voor zijn advocaat Nico Meijering is het dan ook belangrijk om de geloofwaardigheid van B. onderuit te halen. Meijering heeft nu wellicht een stok gevonden om B. mee te slaan. Zijn cliënt Mohamed Razzouki claimt dat B. een aanslag op zijn leven plande vanuit de cel, dat blijkt uit berichtgeving van het NRC.

Liquidatie

Aan de politie heeft Razzouki vertelt dat B. hem in december 2017 probeerde te lokken naar een plek in Utrecht waar hij is beschoten. Bij die aanslag raakte hij met een mede-inzittende zwaargewond. Bovendien werd een 81-jarige vrouw door een verdwaalde kogel geraakt terwijl ze in haar woning sliep.

Razzouki zelf wordt in het proces beschuldigd van twee liquidaties en een aantal voorbereidingen van anderen.

Ridouan Taghi

Hoofdverdachte in het proces is de nog steeds voortvluchtige Ridouan Taghi. Hij wordt door het OM verdacht als leider van de criminele organisatie en zou opdracht hebben gegeven voor vijf liquidaties. B. wordt verdacht van één liquidatie en van de voorbereiding van een aantal andere.