Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Uitspraak in zaak granaat bij ADO-stadion

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag doet woensdag uitspraak in de zaak tegen drie mannen die afgelopen april een handgranaat zouden hebben opgehangen bij het supportershome van voetbalclub ADO Den Haag. Ook zouden ze drie kruizen - het wapen van Amsterdam - op de muur hebben aangebracht. Tegen de drie zijn celstraffen geëist tot twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het levensgevaarlijk explosief - met de pin er nog in - werd gevonden bij het gebouw naast het stadion van de eredivisieclub. Het was met ducttape bevestigd.

Volgens de officier van justitie hebben Hilal A. B. (18 jaar) en de even oude Faissal B. de belangrijkste rol gespeeld. A.B. zou de granaat hebben opgehangen, B. had het vervoer geregeld. De 21-jarige verdachte Charafedinne G. is in april op en neer naar van Amsterdam naar Den Haag gereden, maar hij zou niks met de eerdere voorverkenning te maken hebben gehad. Tegen hem is een celstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist. De Amsterdamse verdachten ontkennen iets met de granaat te maken te hebben.

Waarom de granaat daar geplaatst is, is niet duidelijk. Mogelijk ging het om een vergelding voor het bekladden met groene en gele verf, de clubkleuren van ADO Den Haag, in februari op verschillende plekken in Amsterdam.