Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederland straks te herkennen aan nieuw logo

DEN HAAG (ANP) - Nederland en het Koninkrijk der Nederlanden zijn vanaf januari internationaal te herkennen aan een nieuw logo. Het beeldmerk combineert de letters 'NL' met een oranje tulp. Het nieuwe logo vervangt het inmiddels veel gebruikte 'tulpje Holland', van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) onthulden het logo. Kaag: "Het nieuwe logo is breed inzetbaar, van hightech tot agrifood en van sport tot cultuur. Een eenduidig internationaal imago is positief voor onze export en het aantrekken van investering en talent."

Het nieuwe logo kan vanaf januari gebruikt worden door ministeries, ambassades en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ook universiteiten en hogescholen, steden, sportbonden en andere organisaties die met de overheid samenwerken zijn er aan te herkennen.

Achter het NL-logo kan ook 'Kingdom of the Netherlands’ worden geplaatst, bijvoorbeeld als er iets samen met de Caribische landsdelen wordt gedaan.