Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM eist werkstraf om wangedrag Marco Kroon

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft 100 uur werkstraf geëist tegen militair Marco Kroon wegens strafbaar gedrag tijdens carnaval in Den Bosch op 3 maart. Hij heeft volgens de aanklager een agent mishandeld door hem opzettelijk een kopstoot te geven. Ook heeft hij volgens het OM schennis van de eerbaarheid gepleegd toen hij zijn blote piemel toonde aan een agente en beledigde hij een andere agent door zijn middelvinger op te steken.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De officier van justitie zei dat het niet alleen vervelend en provocerend gedrag was "van een man in een kikkerpak", maar om verwijtbaar strafbaar gedrag ging. De beelden die hiervan zijn gemaakt - door bodycams van de politie en een gemeentecamera - bevestigen volgens hem duidelijk de aantijgingen. Ook de vrouw van Kroon maakte een filmpje.

De drager van de Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding, zei maandag voor de militaire rechtbank Arnhem dat hij geen bedoeling had een kopstoot te geven. Volgens hem ging het om een reflexbeweging door de pijnprikkels die de strakke handboeien veroorzaakten.