doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

'AB InBev bekijkt opties voor bottelarij'

NEW YORK (ANP) - Biergigant AB InBev overweegt zijn Amerikaanse blikkenonderdeel en bottelarij gedeeltelijk te verkopen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Met de opbrengst van de verpakkingsactiviteiten zou het bedrijf achter merken als Jupiler, Leffe en Hertog Jan zijn forse schulden wat kunnen terugdringen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Volgens Reuters is Deutsche Bank in de arm genomen om onder meer een verkoop van een minderheidsbelang te onderzoeken. De totale Noord-Amerikaanse bottel- en blikkenactiviteiten zijn naar verluidt zo'n 5 miljard tot 6 miljard dollar waard.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het zou niet voor het eerst zijn dat het bedrijf bezittingen die niet direct met bierbrouwen te maken hebben, van de hand doet. Een aantal jaar geleden werden in de Verenigde Staten al pretparken afgestoten. Die waren eerder door een overname in het bezit van AB InBev gekomen.

Het bedrijf wil geen commentaar geven. Recent kwam 's werelds grootste brouwer nog met een winstwaarschuwing. De rivaal van Heineken heeft onder meer last van een zwakke vraag in Brazilië en Zuid-Korea. Zijn grote schuld wijt het concern vooral aan eerdere overnames. Zo werd in 2016 meer dan 100 miljard dollar betaald voor het inlijven van SABMiller.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws