Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nikkei staakt winstreeks

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag licht lager geëindigd en staakte daarmee een vierdaagse winstreeks. De negatieve stemming werd veroorzaakt door het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om wetten te ondertekenen die steun uitspreken voor de demonstranten in Hongkong. De nieuwe wetgeving zet de onderhandelingen over het beëindigen van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China verder onder druk.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,1 procent in de min op 23.409,14 punten. Panasonic dikte 2,8 procent aan. De elektronicaproducent gaat volgens de Japanse zakenkrant Nikkei zijn verlieslijdende halfgeleideractiviteiten verkopen aan het Taiwanese Nuvoton Technology. Japan Display zakte 4,2 procent. De worstelende schermenmaker gaat zijn resultaten herzien na een melding van een voormalige accountant van het bedrijf over boekhoudfraude in het verleden.

De Chinese beurzen verloren terrein. In Shanghai noteerde de beursgraadmeter tussentijds 0,5 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,2 procent. Alibaba (plus 3,4 procent) zette de opmars voort na de succesvolle beursgang van de Chinese webwinkelreus in Hongkong eerder deze week. De Kospi in Seoul verloor 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde met een plus van 0,2 procent.