doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

De prinses die het tot junk schopte (en andere gevallen Disney-sterretjes)

Elke zaterdag delen we een internetklassieker, een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit november van afgelopen jaar, Disney.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
De prinses die het tot junk schopte

Disney Channel is al jarenlang een podium voor jong talent. In de vele series en shows die Disney uitzendt, kunnen kinderen een eerste stap zetten richting sterrendom. Soms lukt dat, soms blijken ze toch meer talent te hebben voor andere zaken. Zoals drugs, drank en overvallen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Adrienne Bailon

Adrienne had al enige faam als zangeres toen ze voor Disney de film The Cheetah Girls (2003) en daarna de serie That’s So Raven maakte. Deze rolprenten maakte haar een ster in Amerika. Ze had ook nog een relatie met Rob Kardashian, alles liep gesmeerd in haar leven. Tot er nogal blote kiekjes van haar opdoken op het internet, gehackt van haar telefoon. Op hetzelfde moment verbrak ze ook de relatie met Rob en schaakte gelijk een nieuwe vlam, die nog getrouwd was. Daardoor werd Adrienne een ‘homewrecker’ genoemd. Amper zes maanden later trouwde het stel al, in Parijs. Deze beide zaken vielen niet goed in het puriteinse Amerika en twee jaar lang zat haar carrière daardoor in een fikse dip, om eens een understatement te gebruiken. Maar vanaf 2011 ging het langzaamaan weer beter met Adrienne. Inmiddels is ze weer in genade aangenomen, maar dat kostte de inmiddels 36-jarige actrice en zangeres heel wat moeite. 

Lindsay Lohan

Het is moeilijk voor te stellen, maar ook ‘bad girl’ Lohan begon haar carrière bij Disney. Ze speelde de hoofdrol in Disney-producties Life-Size, Get a Clue, The Parent Trap en Confessions of a Teenage Drama Queen. Ze was dé Disney-prinses en leek op weg een wereldster te worden. Maar toen ging zo ongeveer alles mis wat maar mis kon gaan. Niet in het minst door Lohan zelf. Alcohol, drugs, diefstal en vele, vele andere verkeerde keuzes. Lange tijd was Lohan voornamelijk in aangeschoten toestand in het nieuws. Nadat ze in korte tijd 15 kilo was afgevallen, werd op internet een actie gestart onder de naam ‘Feed Lindsay’. De gevallen ster belandde meerdere malen in het ziekenhuis en had drie auto-ongelukken. Lohan gaf in een interview toe dat ze een eetstoornis had én problemen met drugs. Later trok ze die verklaring in en stelde ze dat haar woorden verkeerd waren weergegeven. Ontkennen had echter geen zin meer toen ze niet veel later werd gearresteerd omdat ze dronken achter het stuur zat én er in haar auto een aardig bergje cocaïne werd gevonden. In 2008 volgde daarom een verblijf van zestig dagen in een afkickkliniek. Inmiddels krabbelt ze weer langzaam op. Dit jaar startte een realityserie met haar in de hoofdrol op MTV: Lindsay Lohans Beach Club. Daarin wordt de start van haar strandtent in Griekenland gevolgd. Gebouwd op het stukje strand waar ze een paar jaar geleden in elkaar werd geslagen door een weer eens uitmuntend uitgekozen (inmiddels ex-)vriend. Lohan poogt nu te slagen als zakenvrouw. Ook in de pijplijn zit Lindsayland, een vakantie-eiland dat ze aan het bouwen is bij Dubai. Het lijkt weer de goede kant op te gaan met haar, maar even afwachten nog. Want dat werd al eerder gedacht. 

Dutch Whitlock

Om Dutch een Disney-ster te noemen gaat wellicht wat ver. Maar hij had wel een kleine bijrol in de succesvolle Disney-film High School Musical in 2006. In 2008 speelde hij echter een hoofdrol bij een overval. Zijn ‘vermomming’ was kennelijk niet zo geweldig toen hij die dag met een maat besloot de Five Buck Pizza te overvallen. Waar hij nota bene zelf een tijdje had gewerkt. Hij werd dan ook gelijk herkend zodat even later de medewerkers van de zaak hem bij naam konden noemen bij de politie. De politie hoefde overigens niet eens op zoek, want Dutch, die slechts enkele dollars buit had gemaakt, gaf zichzelf aan bij de politie. Daarna werd het stil rondom Dutch. 

Dit is een voorstukje uit ons blad. Wil je het hele artikelen lezen over nog meer gevallen sterren? Bestel de nieuwe Panorama dan HIER, of leest het op Blendle!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws