doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Decorontwerper songfestival: oordeel niet te snel

De Duitse designer Florian Wieder, die het decor heeft ontworpen voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, vindt dat mensen niet te snel moeten oordelen over zijn ontwerp.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Maandag werden de eerste beelden van hoe het decor er straks uit komt te zien verspreid. Op sociale media werd nogal wisselend gereageerd op de plaatjes. Sommigen vonden het te simpel of vonden de boodschap vergezocht.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

"Het creëren van zo'n complexe show moet niet beoordeeld worden aan de hand van een enkel beeld", zegt Wieder op Facebook. Volgens hem tonen de vier gedeelde beelden slechts tien procent van wat het daadwerkelijk wordt. "Wacht tot je de show ziet", besluit hij.

Pitch

Wieder won de pitch voor het decorontwerp, waaraan zowel Nederlandse als buitenlandse decorontwerpers meededen. Hij maakte in het verleden ook al de ontwerpen voor de songfestivals van 2011, 2012, 2015, 2017, 2018 en 2019.

Het decor in Ahoy bestaat uit twee delen; een hoofdpodium en een kleiner podium in het publiek, en is geïnspireerd op het Nederlandse landschap. Wieder wil onder meer de verbinding tussen lucht, zee en land laten zien.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws