doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Fiat rekent op lagere Italiaanse naheffing

ROME (ANP) - Automaker Fiat gaat ervan uit dat de naheffing van de Italiaanse belastingautoriteiten lager zal uitpakken dan de verwachte 1,5 miljard euro. Het Italiaanse bedrijf denkt zich goed te kunnen verweren tegen de beschuldiging dat het belasting heeft ontlopen. De autoproducent zou dat hebben gedaan door de eerder overgenomen branchegenoot Chrysler te onderwaarderen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Fiat verwacht bovendien dat een mogelijke boete weinig gevolgen zal hebben voor de winst. Het geschil heeft betrekking op de herstructurering die plaatsvond in oktober 2014. Fiat rondde destijds de overname van het laatste deel van Chrysler af. Fiat Chrysler kreeg daarbij een Nederlandse registratie en werd fiscaal gezien een Britse onderneming. Die stap leidde tot de zogeheten exitbelasting die Italië heft op het realiseren van meerwaarde als bedrijven activa verplaatsen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Volgens een onderzoeksrapport had Italië destijds een vennootschapsbelasting van 27,5 procent. Daarmee zou het bedrag dat Fiat Chrysler moet ophoesten bijna 1,5 miljard euro zijn. Doorgaans vallen bedragen na onderhandelingen wel lager uit. Fiat Chrysler gaf in eerdere documenten aan dat het aan de regels voldeed.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws