doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Tien musicalnominaties voor Anastasia en Kinky Boots

Anastasia en Kinky Boots zijn de grootste kanshebbers tijdens de komende uitreiking van de Musical Awards. Beide voorstellingen hebben tien nominaties binnengesleept, waaronder die van beste grote musical. Dat heeft de jury donderdag bekendgemaakt.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Na Anastasia en Kinky Boots is de Bowie-musical Lazarus de derde genomineerde in de categorie beste grote musical. Bij de kleine producties gaat de strijd tussen 't Schaep met de 5 Pooten, Brugklas de Musical en Fun Home.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Opvallend genoeg zijn bijna alle hoofdrolspelers van Anastasia in de race voor een prijs. Alleen Milan van Waardenburg wist geen nominatie te pakken. Tessa Sunniva van Tol (beste vrouwelijke hoofdrol), Gerrie van der Klei, Ellen Evers (beste vrouwelijke bijrol), Ad Knippels en René van Kooten (beste mannelijke bijrol) dingen wel mee naar een prijs.

Stage Entertainment

Van Tol is genomineerd met Eva van der Gucht ('t Schaep met de 5 Pooten) en Renée van Wegberg (Fun Home). In de categorie mannelijke hoofdrol gaat de strijd tussen Daniel Cornelissen (Marvellous), Ad Knippels (Fun Home), Naidjim Severina (Kinky Boots) en Pieter Embrechts en Dragan Bakema (beiden Lazarus).

Stage Entertainment heeft met negentien nominaties verreweg de meeste kans op een beeldje. Andere theaterproducenten met veel kans zijn De Graaf & Cornelissen (11 nominaties) en OpusOne (9).

Jury

De jury bestaat uit Alex Klaasen, Charles Droste, Arno Gelder, Isabelle Beernaert, Marisa van Eyle, Michiel de Regt en Tania Kross. Zij bezochten de afgelopen maanden alle producties van dit seizoen en kwamen na vakkundig beraad tot de nominaties. Het lot over de laatste categorie, de AD Publieksprijs voor beste musical, ligt vanzelfsprekend in handen van het publiek. Via internet kan een stem uitgebracht worden.

De Musical Awards worden op 22 januari in het RAI Theater in Amsterdam uitgereikt. De ceremonie wordt gepresenteerd door Frits Sissing en wordt live uitgezonden op NPO 1.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws