Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Druijf bij AZ op de bank in Manchester

MANCHESTER (ANP) - Ferdy Druijf moet bij AZ in de afsluitende groepswedstrijd voor de Europa League tegen Manchester United op de bank beginnen. De 21-jarige spits was een belangrijke kandidaat om in Engeland de geschorste aanvaller Myron Boadu te vervangen. Coach Arne Slot heeft echter gekozen voor de Japanner Yukinari Sugawara. Verder heeft hij zijn basisteam, dat afgelopen zaterdag aantrad bij PEC Zwolle (0-3), ongewijzigd gelaten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dankzij Druijf hoeft AZ zich op Old Trafford niet meer druk te maken over kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League. In de voorgaande thuiswedstrijd tegen concurrent FK Partizan (2-2) kwam hij als invaller in de 88e minuut en in de extra tijd tot scoren. Daardoor pakte AZ alsnog het vereiste punt voor plaatsing bij de laatste 32. Daardoor is in Manchester alleen nog de eindzege in de poule in het geding.

Bij de Engelse club is de Nederlandse aanvaller Tahith Chong (20) reserve. Ook smaakmaker Marcus Rashford begint op de bank. ManUnited speelt tegen AZ zeker niet met de sterkst mogelijke formatie.