AZ stort in Manchester na rust volledig in

MANCHESTER (ANP) - AZ heeft drie dagen voor de topper in Alkmaar tegen Ajax een flinke dreun geïncasseerd. De nummer twee van de eredivisie ging in de laatste groepswedstrijd voor de Europa League bij Manchester United hard onderuit: 4-0. Daardoor greep de Britse grootmacht de eindzege in poule L. AZ gaat als nummer twee door naar de knock-outfase. Beide ploegen waren vooraf al zeker van kwalificatie.

De manier waarop de zware nederlaag in Manchester tot stand kwam, was pijnlijk voor AZ, dat dit seizoen nog ongeslagen was op het Europese toneel. Na een verdienstelijke eerste helft (0-0) stortte de formatie van coach Arne Slot na de rust volledig in.

Ashley Young opende in de 53e minuut een zeer productieve fase voor de thuisploeg. Mason Greenwood, Juan Mata en opnieuw de 18-jarige Greenwood zorgden voor een tussenstand van 4-0 na 64 minuten. Daarna ging de Britse storm liggen. De Nederlandse spits Tahith Chong (20) viel bij ManUnited in de 59e minuut in.