Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ajax wellicht toch de transfermarkt op

AMSTERDAM (ANP) - Ajax gaat in de winterstop mogelijk toch op zoek naar versterkingen. Trainer Erik ten Hag merkte de laatste weken dat zijn ploeg lastig tot scoren komt als Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad ontbreken.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Ten Hag verklaarde een paar weken geleden nog dat Ajax het seizoen met de huidige selectie kan afmaken. "Maar er zijn wel wat dingen veranderd", zei hij vrijdag tijdens de persconferentie in de aanloop naar de topper van zondag tegen AZ. "We zullen het eens heel goed gaan bekijken. Dan bedoel ik ook op medisch gebied; wat kunnen we verwachten? Dan zouden we ons beleid kunnen heroverwegen. Maar dan moeten ook de juiste spelers beschikbaar zijn. We weten hoe lastig dat is."

Ajax heeft bijna geen aanvallers meer die de diepte zoeken als Promes en Neres ontbreken. Promes is binnenkort weer beschikbaar, heel misschien zondag al tegen AZ. Neres heeft zich laten opereren aan een meniscus. Het is niet duidelijk of hij na de winterstop al direct inzetbaar is. Labyad is langer uitgeschakeld.