PEC Zwolle passeert VVV met zege in Venlo

VENLO (ANP) - PEC Zwolle heeft voor de tweede keer dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer John Stegeman won op het kunstgras in Venlo met 2-1 van VVV. PEC Zwolle passeerde VVV daardoor ook op de ranglijst en staat nu op de veertiende plek met zestien punten, één meer dan de Limburgers.

VVV had de vorige twee thuiswedstrijden onder leiding van interim-trainer Jay Driessen gewonnen. Driessen, na het ontslag van Robert Maaskant de tijdelijke hoofdcoach, verklapte voor de aftrap dat hij in de winterstop een stapje terug doet en assistent wordt van Hans de Koning.

Kenneth Paal bracht PEC na 10 minuten op voorsprong. De linksback schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak. De Zwollenaren domineerden de eerste helft en kwamen op 0-2 via aanvoerder Pelle Clement, na een prachtige pass van verdediger Thomas Lam. Vito van Crooy, oud-speler van VVV, knalde vlak voor rust nog op de lat namens PEC.

Omdat de club uit Overijssel verzuimde om verder weg te lopen, werd het in de slotfase toch nog spannend toen de 17-jarige invaller Aaron Bastiaans zijn debuut opluisterde met een fraai doelpunt (1-2). Een andere debutant, Stan van Dijck, kreeg een kans op de gelijkmaker, maar zijn slappe schot werd gepakt door doelman Michael Zetterer.