Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Vergoeding kost ook GroenLinks zetel'

DEN HAAG (ANP) - De omstreden vergoeding van Tweede Kamerlid Isabelle Diks kost volgens de wekelijkse peiling van Maurice de Hond GroenLinks een zetel. De partij zakt van 13 naar 12 zetels. Ook de VVD moest in de peiling zetels inleveren vanwege het wachtgeld van Klaas Dijkhoff.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Diks kreeg bijna een halve ton omdat ze in Leeuwarden zou wonen, maar volgens HP/De Tijd verbleef ze het leeuwendeel van haar tijd in haar appartement in Den Haag. GroenLinks besloot de kwestie voor te leggen aan de nieuwe integriteitsadviseur van de Tweede Kamer.

Niet alleen daalt de partij in de peiling, maar volgens De Hond is ook de vertrouwensscore van Jesse Klaver gedaald. Klaver stelde zich maandag officieel kandidaat voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks, maar hij scoort van alle fractievoorzitters het laagst onder de eigen aanhang.

Lodewijk Asscher krijgt het meeste vertrouwen. De leider van de PvdA staat nu op de eerste plaats, voor Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, die sinds april de eerste plek bezette. Dijkhoff is sinds de peiling van twee weken geleden negen plaatsen gedaald. In april stond de VVD'er nog op de tweede plaats.