Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Italiaanse clubs vol onbegrip over campagne met apen

MILAAN (ANP) - Italiaanse voetbalclubs hebben vol onbegrip gereageerd op de uitingen van een campagne van de Serie A tegen racisme. Op drie schilderijen zijn afbeeldingen te zien van apen met maskers in drie verschillende kleuren, oftewel "een westerse, een Aziatische en een zwarte aap".

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Kunst kan krachtig zijn, maar we zijn het sterk oneens met het gebruik van apen als afbeeldingen in de strijd tegen racisme", liet AC Milan dinsdagochtend via Twitter weten. "We waren verrast door het gebrek aan overleg."

AS Roma meldde eerder al: "We zijn zeer verrast door de anti-racistische campagne van de Serie A met beschilderde apen. We begrijpen dat de Serie A racisme wil aanpakken, maar we geloven niet dat dit de juiste manier is om dat te doen."

Het is de bedoeling dat de schilderijen worden opgehangen in de stadions. "Uiteindelijk zijn we allemaal apen. Het is een concept van gelijkheid en broederschap", luidt de uitleg van kunstenaar Simone Fugazzotto. "Met deze schilderijen probeer ik te laten zien dat we allemaal complexe en fascinerende wezens zijn."