Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rossana Kluivert klaagt Avrotros aan om uitzending Opgelicht?!

Onlangs beweerde het programma Opgelicht?! van Avrotros dat Rossana Kluivert niet zo netjes met het sponsorgeld van haar hondenopvang omgaat. Onzin, aldus Rossana.

Rossana Kluivert klaagt Avrotros aan

De ruzie tussen Rossana Kluivert en de redactie van het programma Opgelicht?! wordt voor de rechter uitgevochten. Rossana heeft namelijk een kort geding aangespannen en wil dat de aflevering waarin zij wordt 'weggezet als oplichster en bedriegster' offline wordt gehaald.

Gevolgen voor Rossana

Volgens Royce de Vries, haar advocaat, heeft zowel Rossana als haar stichting voor het Dog Rescue Center op Curaçao, erg te lijden onder de aflevering. "Mensen zijn waarschijnlijk erg geschrokken en dat heeft grote gevolgen voor donaties en de goede naam van de stichting. De feiten liggen echter heel anders. De stichting is bonafide en verricht goed werk. Wij zullen er alles aan doen om dat beeld te herstellen."

Winkelpand

In de aflevering van Opgelicht?! wordt onder andere beweerd dat Rossana de sponsorgelden van de donateurs aan marketingkosten zou uitgeven en dat ze er een winkelpand van huurt. Ook gingen de makers van het programma in gesprek met vrijwilligers en dierenartsen van de stichting, en geen van hen wist te vertellen waar het Dog Rescue Center zich bevond op het eiland. Verder zou Rossana veel minder honden hebben geholpen dan ze beweert.

Naar de rechter

Allemaal onzin, volgens Rossana. "Er is een enorme waslijst aan fouten en onwaarheden die in de uitzending zijn te vinden, en we hebben correspondentie dat Opgelicht!? allesbehalve integer en journalistiek verantwoord heeft gehandeld."

Avrotros maakt zich vooralsnog geen zorgen en piekert er niet over de uitzending te rectificeren: "Wij horen en lezen veel van Rossana Kluivert, echter alleen in en via andere media. De laatste keer dat we rechtstreeks iets van haar hebben vernomen was voor onze uitzending. We zien eventuele stappen met vertrouwen tegemoet."

De uitspraak van het kort geding dat Rossana heeft aangespannen is op 15 januari 2020.