doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Man trekt vuurwapen na te zijn aangesproken op wildplassen

Vandaag is de rechtszaak tegen een 28-jarige man uit Amsterdam, die vorig jaar november een 45-jarige man in zijn buik schoot. Het slachtoffer sprak de verdachte aan op het feit dat hij in een portiek stond te urineren.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Man trekt vuurwapen na te zijn aangesproken op wildplassen

Het incident gebeurd in de avond op 12 november vorig jaar op het Krugerplein in Amsterdam-Oost. De 45-jarige man is op dat moment in een café, waarna hij besluit om buiten een sigaretje te roken. Iets verderop staat een groep mannen, die blijkbaar een beetje aan het rondhangen zijn. Een van de mannen heeft hoge nood en besluit om te gaan plassen in een portiek.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Niet voor rede vatbaar

Het slachtoffer ziet het en loopt naar de mannen toe om er wat van te zeggen. De mannen reageren agressief op de 45-jarige man en de situatie escaleert snel. Een van de mannen trekt een wapen en schiet daarbij gericht op het slachtoffer.

Op enkele tientallen meters passeert op dat moment een 25-jarige vrouw op haar fiets. Ze voelt een harde klap tegen haar schouder, wat later een kogel van de schietpartij blijkt te zijn. Doordat ze een dikke regenjas aan heeft, blijft de verdwaalde kogel verder zonder ernstige gevolgen.

De groep mannen slaan direct op de vlucht, terwijl de 45-jarige man zwaargewond achterblijft. De man stapt wonderbaarlijk genoeg zelf nog op de fiets om naar het ziekenhuis te rijden, maar daar aangekomen zakt de man in elkaar. De man wordt geopereerd, waarbij de galblaas, de dikke en de dunne darm wordt verwijderd. Een kogel mist de aorta op wonderbaarlijke wijze, wat betekent dat het veel slechter voor het slachtoffer had kunnen aflopen.

De 28-jarige man wordt er nu van verdacht het slot te hebben gelost. Het OM beschuldigt hem van poging tot doodslag.

Zie hier de beelden van Opsporing Verzocht:

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws