Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Making a Murderer-verdachte krijgt geen gratie

De Amerikaanse Brendan Dassey krijgt geen gratie. De man was een van de hoofdpersonen uit de Netflix-serie Making a Murderer.

Making a Murderer-verdachte krijgt geen gratie

Making a Murderer

De Netflix-serie Making a Murderer ging over de moord en verkrachting op de Amerikaanse fotograaf Teresa Halbach. Brendan Dassey zou zijn oom Steve Avery geholpen hebben bij zijn dood. Door de docu-serie is echter twijfel ontstaan over dit oordeel.

Kritiek op veroordeling

Dassey is zwakbegaafd en de politie zou zijn rol in de zaak hebben aangepraat menen zijn advocaten. Hij werd verhoord zonder dat er een ouder of advocaat bij was. Hij kreeg uiteindelijk een levenslange gevangenisstraf. In 2017 oordeelde een rechtbank dat de man onterecht vast zat, maar dat werd in hoger beroep weer ingetrokken. Inmiddels zit hij al 12 jaar gevangen.

Gratie

Een van de laatste strohalmen om onder de straf uit te komen is het indienen van een verzoek tot gratie. Dat probeerden de advocaten van Dassey, maar ze kregen nul op hun rekest. Het verzoek werd afgewezen omdat de Amerikaan niet lang genoeg vastzit om in aanmerking te komen en omdat hij zich niet heeft geregistreerd als zedendelinquent.