Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Brooke Shields laat zaak om wenkbrauwpotlood vallen

Brooke Shields zet haar rechtszaak tegen cosmeticabedrijf Charlotte Tilbury niet door. Ze had de onderneming voor de rechter gesleept omdat het een wenkbrauwpotlood op de markt had gebracht met de naam Brooke S.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Shields liet dit voorjaar in rechtbankpapieren weten dat haar wenkbrauwen al jaren haar handelsmerk zijn en ze meerdere lucratieve deals om producten daarvoor aan te prijzen heeft afgewezen. Wel kwam ze in 2014 met een eigen lijn die ze ontwikkelde in samenwerking met make-upmerk MAC.

Naast het cosmeticabedrijf klaagde Shields ook een aantal winkels aan die de Brooke S.-wenkbrauwpotloden verkopen: de bekende Amerikaanse warenhuizen Bergdorf Goodman, Bloomingdale’s, J.C. Penny, Neiman Marcus, Nordstrom en make-upwinkel Sephora. Ook haar aanklacht tegen deze bedrijven is ingetrokken, zo meldt Fox.

De 54-jarige actrice eiste oorspronkelijk een schadevergoeding. Het is niet duidelijk of ze de zaak staakt omdat ze er geen brood meer in ziet, of dat de partijen onderling tot een akkoord zijn gekomen om een verdere juridische procedure te voorkomen.