doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

'Veel mensen willen in 2020 gaan sparen voor buffer'

DEN HAAG (ANP) - Ruim vier op de vijf Nederlanders hebben financiële goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ze willen bijvoorbeeld gaan sparen om een buffer op te bouwen. Ook willen ze vaak minder onnodige uitgaven doen of wat zuiniger gaan leven.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Een en ander komt naar voren uit onderzoek van platform Wijzer in geldzaken, dat zich richt op financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Voor de studie werden ruim duizend Nederlanders ondervraagd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Aan een buffer ontbreekt het nog vaak. Een op de drie ondervraagden zegt waarschijnlijk of zeker geen onverwachte uitgave van 2000 euro te kunnen opbrengen. Ruim een tiende heeft helemaal geen buffer om onverwachte uitgaven op te vangen. Hoe lager men is opgeleid, hoe minder vaak men een buffer heeft.

Besparen willen de meeste mensen doen op hun dagelijkse boodschappen. Ook aan winkelen en energie willen ze minder gaan uitgeven. Dat laatste kan bijvoorbeeld door over te stappen naar een andere leverancier. Volgens de onderzoekers geven jongeren (18-24 jaar) net als eind 2018 opvallend vaak aan te willen besparen op koffie halen en uit eten gaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws